Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція спіймала двох "злодіїв у законі", - Геращенко

1/3
Поліція затримала двох найвпливовіших «злодіїв у законі» в Україні на прізвиська «Умка» та «Лаша Сван».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління спільно з  Офісом Генерального прокурора  понад рік документували докази поширення кримінальниками їхнього злочинного впливу.

Геращенко зазначив, що «Умка» "коронований" у 2014 році, а "Лаша Сван" - у 1995-му. За його словами, вони здобули свої високі "звання" від топпредставників російського кримінального світу. Вони контролювали криміналітет одразу в кількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

Документування протиправної діяльності «ворів в законі» відбувалося у два основні етапи. Перший – у квітні цього року, коли під час масштабної поліцейської спецоперації на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання під керівництвом так званого «положенця» та повідомили про підозру одразу 16-м його учасникам, серед яких п'ятеро «смотрящих» та четверо кримінальних «авторитетів».

Другий етап відбувся вчора, 19 травня. Поліцейські затримали «Умку» в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, а «Лашу Сван»  - в готелі.

Наразі слідчі за погодженням з процесуальними керівниками готують їм повідомлення про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Тривають обшуки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ