Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Волині повідомила, що активісти припинили блокаду російських фур

У Волинській області активісти припинили блокування виїзду з України російських вантажівок. Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції у Волинській області.

Блокада була знята ввечері 13 лютого. Зазначається, що за час проведення транспортної блокади порушень громадського порядку не було зафіксовано.

"Протягом усіх днів акції за дотриманням громадського порядку стежать поліцейські. За цей час не трапилося жодного ексцесу. Всі вантажівки, крім великогабаритного транспорту з номерними знаками Російської Федерації, рухалися безперешкодно. На ділянці автодороги до пунктів пропуску "Доманове" на українсько-польському кордоні заторів немає", – сказав начальник Ратнівського відділу поліції Володимир Канонік.

Зараз охорону громадського порядку на місці акції забезпечують троє співробітників поліції.

Як повідомлялося, блокада російських фур в Україні почалася 11 лютого. Станом на день 16 лютого 11 українських областей долучилися до акції.

14 лютого РФ офіційно заявила про аналогічну про блокаду українських вантажівок. 15 лютого уряд України офіційно призупинив рух російських вантажівок територією країни.

У Кремлі обурилися блокуванням російських вантажівок на території України і пригрозили новими заходами у відповідь, якщо ця проблема не буде знята. 

На думку російського прем’єр-міністра Дмітрія Мєдвєдєва, блокування руху російських фур в Україні є порушенням міжнародного права.

15 лютого міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що Україна почала технічні консультації з Міністерством транспорту РФ з питання транзитних автомобільних перевезень між країнами. 

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ