Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Не відремонтувавши перинатальний центр, закривають пологове відділення обласної лікарні?

Пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні на вул. Некрасова влітку закривають на реконструкцію. Про це сьогодні, 5 квітня, у коментарі «Гал-інфо» розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.
фото - niceplace.com.ua

«Пологове відділення Львівської обласної лікарні ми закриваємо на масштабну реконструкцію, під час якої у відділення буде закуплено нове, необхідне обладнання. Ми робимо це для того, аби покращити умови для наших жінок. Вагітні з області, які мали б користуватися послугами полового відділення, будуть направлятися в районні лікарні.

Також ми закриваємо на реконструкцію гінекологічне відділення. Скільки триватимуть роботи над реконструкцією цих відділень, поки сказати не можу», - сказала Ірина Микичак.

Що робити лікарям відділень під час реконструкції, Ірина Микичак не знає: «Ми хвилюємося за долі наших пацієнтів та лікарів, тому, в першу чергу, піклуємося про зручність та комфорт, які покращаться після реконструкції відділень. Але зрозумійте, у нас дуже багато лікарів, і на 50 ліжкових місць не може бути така ж кількість медичного персоналу» - зазначила Ірина Микичак.

Додамо, що на цей час пологове і гінекологічне відділення Львівської обласної лікарні, які розміщенні в одному приміщенні, по суті, виконують роль перинатального центру. Завдяки тому, що вони розміщенні на території обласної лікарні, тут для вагітних і породіль доступний найширший спектр медичної допомоги. Також слід взяти до уваги, що пацієнти гінекологічного відділення - це, як правило, складні випадки, яким не можуть дати раду в інших, зокрема, районних лікарнях.         

Також нагадаємо, що Львівський обласний перинатальний центр закрили чотири року тому на реконструкцію, яку не можуть закінчити через брак фінансування.

Уряд пообіцяв на відбудову перинатального центру цього року дати 45 млн грн, а треба 170-180 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ