Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Половина українців святкуватиме День Святого Валентина

Такі дані випливають з результатів опитування "Кохання та секс очима українців" проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у лютому 2019 року.

Половина опитаних планують святкувати День Святого Валентина. Водночас 41% не планують, 3% не знають такого свята. Найбільше тих, хто має намір святкувати – на Півдні (59%), в інших регіонах – близько половини. Частіше планують святкувати чоловіки, молодші опитані та незареєстровані подружні пари. Також святкування більш притаманне молоді, (67% серед тих, хто буде брати участь у святкуванні).

Для 40% опитаних День Святого Валентина є Днем усіх закоханих. 27% зазначили, що це звичайний день, для 19% – привід привітати близьких. Тільки 8% вважають його святом, що не зрозуміле для традицій та культури нашої країни. Більше прихильників цього свята у південному макрорегіоні, серед молоді, чоловіків та тих, хто перебуває у незареєстрованих шлюбних стосунках. Для третини респондентів старшого віку це свято є звичайним днем.

Майже половина опитаних планують дарувати подарунки на День Святого Валентина. 45% – не мають таких намірів. На Півдні, Сході і у Центрі таких близько половина опитаних, на Заході – 43%. Вищі наміри спостерігаються серед чоловіків, молодших опитаних та незареєстрованих подружніх пар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ