Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща боротиметься за ключові посади в ЄС — Дуда

Польща готова поборотися за отримання ключових посад в ЄС після цьогорічних виборів до Європарламенту, попри те, що нещодавно президентом Євроради був чинний прем’єр Дональд Туск.
Анджей Дуда. Фото: Marek Borawski

Про це під час брифінгу після зустрічі прем'єр-міністром Дональдом Туском повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передає "Укрінформ".

За словами Дуди, він обговорив з Туском майбутнє укомплектування ключових посад в Євросоюзі.

"Ми намагатимемося, щоб комусь із польських політиків вдалося зайняти якусь з найважливіших посад в ЄС", — сказав він.

Водночас президент зауважив, що це буде нелегким завданням, адже зовсім недавно Туск займав дуже важливу посаду президента Євроради, однак наголосив, що під час зустрічі прем'єр зауважив, що є прецеденти, коли представники однієї країни займали важливі посади у невеликому проміжку часу.

"Нещодавно двічі два представники Бельгії займали і продовжують займати важливу посаду (президента Євроради – ред.) – зараз Шарль Мішель, а раніше – Герман ван Ромпей (2009-2014 – ред.). Тому, гіпотетично, це можливо, а тому Польща діятиме в цьому напрямку", — Сказав Дуда.

Туск, який обіймав посаду президента Євроради упродовж 2014-2019 років, підтвердив, що у розмові з президентом обговорювалося, зокрема, питання цьогорічних призначень на ключові посади в ЄС.

Вибори до Європарламенту цього року у 27 країнах ЄС пройдуть 6-9 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ