Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польща буде працевлаштовувати українців за спрощеною процедурою ще рік

Міністерство сім'ї, праці і соціальної політики Польщі запевнило, що впродовж 2017 року українці ще зможуть оформитися на роботу в сусідній країні за спрощеною процедурою на підставі заяви роботодавця.

Як повідомляє Rzeczpospolita, відомство на своєму сайті пояснило, що нові норми працевлаштування іноземців, згідно з директивою ЄС, будуть запроваджені в Польщі не раніше квітня. Однак стара спрощена процедура працевлаштування діятиме до кінця 2017 року.

Видання зауважує, що це важлива інформація для кількох тисяч польських компаній, які щороку наймають громадян України. Однак через рік їм доведеться дотримуватися нових, не дуже вигідних правил працевлаштування іноземців для польського бізнесу.

Згідно з ними, сама процедура працевлаштування працівників з України на сезонні чи короткотермінові роботи сильно ускладнюється.

Крім того, працедавці будуть зобов'язані платити іноземним працівникам таку ж платню, як і полякам.

Неофіційно польські підприємці кажуть, що на таких умовах їм стає невигідно наймати українців.

Раніше видання Gazeta Wyborcza писало, що українцям наступного року стане складніше влаштуватися на роботу в Польщі. Замість звичної схеми з'явиться два типи дозволів: на сезонну роботу (буде видаватися лише в осінні місяці) і короткотермінову (дозвіл працювати впродовж півроку). Обидва дозволи буде видавати староста повіту.

Також видання Gazeta Wyborcza писало, що Польщі доведеться поборотися за українських заробітчан. Польські працедавці нарікають, що держава не пропонує лояльних програм для українців. При цьому вони бояться, що коли ЄС скасує візи для України, її громадяни поїдуть на заробітки в більш багаті країни на Заході.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ