Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща отримала перші пускові установки HIMARS

У Польщу поставили перші одиниці M142 HIMARS.
Фото: Міноборони Польщі

Про це міністерство оборони Польщі написало у твіттері.

"Маріуш Блащак: сьогодні ми приймаємо пускові установки HIMARS для Війська Польського. Це обладнання, яке зарекомендувало себе в Україні. Власниками перших одиниць стануть бійці 1-ї артилерійської бригади", – ідеться у твіті. 

HIMARS отримають військові 1 артилерійської бригади 16-ї Механізованої дивізії, підрозділи якої дислокуються в північно-східній Польщі неподалік кордонів з білоруссю і калінінградською областю росії.

Міністр оборони Маріуш Блащак також гарантував, що Польща у короткий термін наростить вогневу потужність і посилить артилерію.

"Академія HIMARS стане важливим навчальним і сервісним центром для країн, які мають або матимуть пускові установки HIMARS у майбутньому", – сказав він.

Передача перших пускових установок M142 HIMARS відбувається відповідно до контракту, підписаного в лютому 2019 року.

Загалом армія Польщі отримає 18 пускових установок Himars і 2 навчально-пускові установки. Також угода передбачає постачання ракет GMLRS та ATACMS, а також командних машин та технічне забезпечення транспортних засобів. Окрім того, угода передбачає логістичну, навчальну і технічну підтримку. Усі пускові будуть поставлені до кінця року.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ