Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Польща спостерігає за розвитком ситуації, що пов'язана з російським вітрильником

Речниця МЗС Польщі Ева Сувара заявила, що триває процедура перевірки у зв'язку з інформаціями про судно, що прямує до Ґдині. Раніше вітрильний корабель не допускався до територіальних вод Естонії

Про це пише Польське радіо.

Ева Сувара сказала, що польська сторона контактує з естонською владою. За її словами, Варшава аналізує причину і мету рейсу, а також те, хто знаходиться на борту. Речниця додала, що інформація, яку Польща хоче отримати, вимагає співпраці багатьох інституцій. «Ми збираємо всю інформацію, необхідну для того, щоб прийняти конкретне рішення про те, впустити корабель чи ні. Рішення буде прийняте, коли закінчиться вся процедура», - сказала вона. Представниця МЗС запевнила, що міністерство докладає всіх зусиль, щоб прийняти рішення на основі достовірної інформації.

Причиною неприйняття корабля на територіальні води Естонії є присутність понад 70-ти студентів Керченського державного морського технологічного університету, штаб-квартира якого знаходиться в окупованому Росією Криму. Одною з запланованих зупинок під час рейсу – за повідомленнями естонських та російських ЗМІ – також має бути Тримісто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ