Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Польща судитиме українців за підробку банківських карток

У Польщі висунуто обвинувачення польсько-українській злочинній групі, яка займалася підробкою банківських платіжних карток, - Укрінформ.

"Агентство внутрішньої безпеки затримало трьох членів злочинної групи у липні 2016 року у Вармінсько-Мазурському воєводстві. В автівці, якою вони їхали, виявлено платіжні картки з німецьким та російським маркуванням, також без жодних знаків – тільки з магнітною стрічкою. Агенти вилучили також ноутбук з програмним забезпеченням для зчитування та введення даних на платіжні картки та пристрої для скіммінгу – переписування даних з карток", - йдеться у повідомленні "Польського радіо". 

Згодом Агентство внутрішньої безпеки затримало четверту особу – Яцека М., якого звинувачено у співпраці з трійкою раніше затриманих. Під час обшуку його помешкання було знайдено незареєстровану зброю, амфетамін та екстазі.

Речник координатора спецслужб Станіслав Жарин сказав, що у липні щодо цієї польсько-української четвірки до суду направили обвинувальний акт.

«11 липня гданська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо чотирьох чоловіків, затриманих Агентством внутрішньої безпеки. Їх звинувачено у підробці банківських платіжних карток, а одного - також у незаконному володінні зброєю та наркотиками», - сказав він. «Підроблені картки мали використовувати для отримання фінансової вигоди», - додав речник.

Жарин поінформував, що за подібний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 25 років. Четвертий затриманий відповідатиме додатково за незаконне володіння зброєю та наркотиками.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ