Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща запроваджує на півдні держави стан стихійного лиха

Уряд Польщі від сьогодні запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни.

Про це повідомляє у соцмережі X канцелярія премʼєр-міністра РП.

«Запроваджуємо на 30 днів стан стихійного лиха, який покращить діяльність служб і боротьбу з наслідками повені», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стан стихійного лиха оголошено в частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств країни.

Глава польського уряду поінформував що сьогодні він відвідає постраждалі він повені райони і мобілізуватиме служби до подальших дій.

За його словами, після сьогоднішніх рішень уряду, кожен, хто постраждав від стихійного лиха, зможе звернутися до влади гміни за місцем проживання для виплати негайної допомоги. Зокрема, йдеться про вісім тис. злотих (80 тис. грн) соціальної допомоги та 2 тис. злотих (20 тис. грн) на допомогу від наслідків повені.

Туск повідомив, що він сьогодні проведе розмови з премʼєрами країн, які також на собі відчули наслідки стихійного лиха – Словаччини, Чехії, Австрії.

«Разом заохочуватимемо ЄС фінансувати збитки, завдані повінню. Для цього є спеціальні інструменти», - наголосив Туск.

Глава польського уряду також ще раз подякував всім країнам, які запропонували свою допомогу Польщі, зокрема Великій Британії.

«Якщо нам знадобиться допомога у вигляді спеціалізованого обладнання, то ми отримаємо міжнародну допомогу. Але наразі у нас немає нестачі у техніці чи професіоналах, які намагаються дістатися скрізь, куди це фізично можливо»,- наголосив глава польського уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ