Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські харцери передали українським пластунам Вифлеємський вогонь

Учора на українсько-польському кордоні, неподалік села Нижанковичі Старосамбірського району Львівщини, відбулась урочиста передача Вифлеємського вогню миру. Про це повідомила Держприкордонслужба України.

Вже традиційно польські харцери передали українським пластунам з Прикарпаття естафету з розповсюдження Вифлеємського вогню, як символу надії, любові та миру, спомину людей про прихід на землю Ісуса Христа.

На урочистому заході були присутні представники громад районів Львівщини, а біля святкового багаття гості з обох сторін співали колядок та пригощали одне одного різдвяними оплатками.

Така ж урочиста передача відбувалася і у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Грушів». Тут українські пластуни перейняли естафету від польських скаутів та жителів Ярославського та Любачівського повіту Республіки Польщі.

Після урочистостей на кордоні вогонь попрямував до прикордонних населених пунктів Львівщини, в каплицях та храмах яких сплановано передачу його громадам району.

Варто зауважити, що Вифлеємський вогонь миру – це подія, яка об’єднує всіх скаутів світу. Вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа, вони передають від країни до країни, від міста до села.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ