Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польський бізнес почав організовувати карантинні центри для українських працівників

Польська компанія з працевлаштування Gremi Personal запускає днями роботу двох карантинних центрів для українських працівників у Гданську та Лодзі.

Цей захід став необхідним із запровадженням режиму карантину на території Польщі, викликаного пандемією короновірусу і закриттям україно-польського кордону. На даний період згідно з Розпорядженням Міністра внутрішніх справ Польщі від 17.03.2020, на територію Польщі можуть в'їхати громадяни Польщі, іноземці, у яких є карта поляка, іноземці, які мають дозволи на постійне або тимчасове проживання в Польщі, іноземці, які мають дозвіл на роботу на території Польщі. Однак обов'язкова умова для всіх - це наступний 14-денний карантин.

«Карантинні центри, в першу чергу, потрібні для наших співробітників, які виїхали тимчасово в Україну, потрапили в цей період на закриття кордонів, а тепер намагаються повернутися на роботу. А також тим українцям, у кого є дозвіл на роботу в Польщі, але вони просто не знають як в'їхати, бо не розуміють, де будуть проходити цей карантин, - пояснює генеральний директор Gremi personal Томаш Богдевич. - Тому Gremi Personal однією з перших серед компаній з працевлаштування в Польщі було прийнято таке оперативне рішення про відкриття карантинних центрів».

Томаш Богдевич так само підкреслює, що польський бізнес зараз відчуває гостру необхідність в робочій силі з України. Харчова промисловість, виробничі компанії, логістичні склади, продуктові магазини, аграрні компанії - все це ті галузі, які почали вже страждати від дефіциту працівників.

Також нагадаємо, що заявлений 18 березня 2020 року Урядом Польщі перелік заходів по боротьбі з короновірусом «Антикризовий щит» містить в собі на період карантину заходи по автоматичному продовженню віз, дозволів на перебування і роботу для іноземців, які вже знаходяться на території Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ