Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Поляки попросили в «Укренерго» аварійну допомогу для енергосистеми

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 1 березня, «Укренерго» надає аварійну допомогу оператору енергосистеми Польщі.

З 10:00 до 12:00 на запит PSE відбувалося аварійне постачання електроенергії загальним обсягом 400 МВт*год, повідомляє Укренерго в телеграмі.

Вчора 29 лютого, польський оператор енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», третій день поспіль з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1343 МВт*год. Причина – профіцит електроенергії, викликаний збільшенням в сонячну погоду виробництва електростанцій на ВДЕ при зниженні споживання через потепління.

Сьогодні, 1 березня, станом на 09:30, рівень споживання електроенергії на 3% вищий за відповідний показник четверга 29 лютого. Причина – хмарність у деяких регіонах перешкоджає роботі сонячних електростанцій. Зокрема, дахові електростанції виробляють менше електроенергії, що спонукає домогосподарства збільшувати споживання з мережі.

Вчора, 29 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:40. Він був на 0,9% нижче, ніж у середу 28 лютого.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ