Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Поляки вчора благали Україну забрати надлишки електрики

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 18 червня, обленерго по всій території України будуть застосовувати графіки погодинних відключень (ГПВ) менший проміжок часу, ніж прогнозувалось – з 15:00 до 24:00.

Про це у телеграмі повідомило Укренерго.

Інформацію по те, як саме діють графіки погодинних відключень у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадуємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

На запит оператора енергосистеми Польщі, Україна вчора з 11:00 до 17:00 терміново приймала надлишки електроенергії з цієї країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ