Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Помер Глава Міжнародного Меморіалу Арсеній Рогінський
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Помер Глава Міжнародного «Меморіалу» Арсеній Рогінський

На 71 році життя, 18 грудня помер Арсеній Рогінський – російський історик, правозахисник, громадський діяч, засновник і голова правління товариства "Меморіал"

“Арсеній Рогінський одним з перших почав писати про злочини комунізму. Він продовжував писати про них до кінця своїх днів, незважаючи на зміни політичної кон'юнктури в Росії. Вічная пам'ять!”, - коментує Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Арсеній Рогінський – російський історик, правозахисник, громадський діяч. Він народився 30 березня 1946 року в Вельську Архангельської області. Закінчив історико-філологічний факультет Тартуського університету. В 1968-1981 роках жив в тодішньому Ленінграді.

У 1981 році Рогінського заарештували і засудили до чотирьох років позбавлення волі за безпідставним звинуваченням у підробці документів. У 1985 році Рогінський був звільнений, в 1992 році повністю реабілітований. У 1988-1989 роках він став одним із засновників історико-просвітницького, правозахисного і благодійного товариства "Меморіал", а з 1998 року очолював його правління.

Український інститут національної пам’яті 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ