Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершився прийом заявок на конкурс проєкту військового Меморіалу у Львові

Надійшло 53 заявки на конкурс по Меморіалу на вулиці Мечникова щодо вшанування пам’яті Героїв
фото з сайту Львівської міськради

Фото: Depositphotos

У Львові завершився прийом заявок на два Всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси. Запропонувати найкращу пропозицію проєкту Меморіального комплексу військових поховань Героїв України зголосилися 53 учасники, а концепцію простору імені Євгена Коновальця – 17 учасників.

Про це повідомляє пресслужа Львівської міськради.

«До нас надійшло 53 заявки на конкурс по Меморіалу на вулиці Мечникова щодо вшанування пам’яті Героїв, і 17 заявок на простір імені Коновальця. Це не означає, що ми отримаємо саме таку кількість проєктів, бо часто буває що люди зголошуються, але пізніше не роблять цих проєктів з певних причин. Але ми очікуємо, що більшість це зробить.

Насправді, 53 заявки на конкурс по Меморіалу – це безпрецедентна кількість, і це дуже великий інтерес і дуже велика відповідальність усіх цих команд, щоби підійти правильно до цього об’єкту. Ми постійно їх підтримуємо, відповідаємо на питання, досилаємо нові матеріали – якщо це потрібно, і дивимося, щоб усі були в однакових умовах. Тому що цей конкурс має бути максимально прозорим і об’єктивним. Ми маємо дуже хороше журі і очікуємо на хороший результат», - розповів керівник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев.

Своєї проєкти зареєстровані учасники можуть подати до 1 квітня. Опісля журі буде вивчати та аналізувати їх, аби обрати переможців. Місто дало можливість подати свої пропозиції і міжнародним учасникам, у співпраці з українськими архітекторами. Наразі інформація про всіх учасників, які подалися на конкурси, є закритою.

Нагадаємо, на початку січня у Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу пропозицію Меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. Мечникова. Від учасників очікували пропозицій, які зможуть стати взірцями нового підходу до проєктування військових кладовищ в Україні. Переможців конкурсу компетентне журі визначать у квітні. Також при визначенні переможця будуть враховані рекомендації дорадчої ради, до якої увійдуть представники військових підрозділів регіону, представники родин полеглих Героїв, військові капелани, громадськість, депутати та представники профільних підрозділів Львівської міської ради.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн., за 2 місце – 300 тис. грн., за 3 місце – 200 тис. грн. Важливо, що фінансування конкурсу та виплата премій здійснюватиметься не за кошти міського бюджету, а винятково за кошти благодійників.

Щодо архітектурного конкурсу на простір імені Євгена Коновальця, то йдеться про простір на території Національного університету «Львівська політехніка», на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця у Львові. Його використовуватимуть як для щоденного відпочинку містяни і студенти, так і для заходів з вшануванням пам'яті Євгена Коновальця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ