Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У мерії визначились яким буде меморіальний комплекс військових поховань у Львові

Робоча група з напрацювання плану впорядкування меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вулиці Мечникова визначилась з фінальним технічним завданням для архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію меморіального комплексу, – інформує ЛМР.
Фото ілюстративне: ЛМР

Сам конкурс планують оголосити вже наступного місяця.

«На засіданні робочої групи було обговорено фінальні деталі завдання, що буде виноситися на конкурс. Одним із питань було включення в проєктований комплекс міжконфесійної молитовної зали – каплиці. Крім того, було обговорено питання вигляду намогильних плит для загиблих захисників-представників різних релігійних конфесій. Хоча частка таких поховань є незначною, проте умовами конкурсу передбачено розроблення окремих видів намогильних споруд для таких поховань. Також було обговорено питання влаштування колумбарію та репрезентації, яка б вводили відвідувачів у контекст російської-української війни. Для цього в межах комплексу передбачається влаштування інформаційної споруди, котра слугуватиме інфоцентром, що розповідатиме про контекст російської-української війни та історію місця. Не менш важливим в обговоренні було питання паркування відвідувачів комплексу, для чого було запропоновано сформувати місця для автомобілів спецтехніки, таких як карети швидкої допомоги та автобуси, які є частиною похоронної процесії, а також виокремлення місць для невеликої кількості автомобілів», – розповів Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Вчора робоча група завершила обговорення остаточних деталей конкурсного завдання щодо меморіального комплексу, а далі управлінням архітектури та урбаністики буде сформовано фінальну програму та умови для оголошення конкурсу. Оголошення конкурсу та початок реєстрації планується в січні 2024 року. Так результати конкурсу очікуються в середині березня. Актуальну інформацію щодо архітектурних конкурсів можна знайти на сайті Львівської міської ради у розділі архітектурні конкурси.

Додамо, що до робочої групи належать представники різних підрозділів Львівської міської ради, музею «Личаківський цвинтар», Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, Інституту археографії Академії наук України, Львівської академії мистецтв, різних громадських організацій, духовенство, історики та депутати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ