Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели 15 зустріч з родинами полеглих, щоб обговорити ескіз Меморіалу Героїв України

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У Львівській міській раді провели вже 15 зустрічей з рідними захисників та захисниць, які поховані на Личаківському цвинтарі. Про це повідомили у ЛМР.

Під час обговорення ескізного проєкту Меморіального комплексу військових поховань, що на вул. Мечникова у Львові, родичі можуть поставити усі запитання, які їх турбують, та подати свої пропозиції. Зустрічі з рідними проходять у міській раді вже чотири місяці і їх відвідали вже понад 400 родин полеглих.

Напередодні, 14 серпня, у міській раді відбулась вже 15-та така зустріч. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев презентував сім’ям захисників та захисниць попередню візію проєкту. Модерував обговорення  директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львова Євген Бойко.

Під час зустрічі рідні запитували деталі щодо комплексу загалом та окремих його елементів: монумента невідомому воїну, хрестів, фотографій та інформації, яка буде вказана на могилах. Також родичі наголошують на необхідності розміщення QR-кодів, які дозволили б дізнатися більше про кожного загиблого.

«Говорити з родинами наших захисників та захисниць – це є велика честь і відповідальність. Ми показуємо рідним попередню візію проєкту, але цей вектор дозволяє нам збиратися і предметно обговорити попередні аспекти цього просторування. Фінальний проєкт розроблятиметься із врахуванням побажань рідних», – розповів Антон Коломєйцев.

Після обговорень кожна родина заповнює анкету, де вказує свої побажання щодо вигляду намогильних споруд на меморіальному комплексі. Рідних питають, зокрема, яку інформацію на їх думку слід зазначити на кожній могилі, з якого матеріалу має бути фотографія, чи варто розташовувати прапори на кожному похованні та лавки біля кожної могили, чи, наприклад, які рослини мають бути на меморіалі.

«Спорудження меморіалу на місці поховання наших Героїв – логічне продовження традиції вшанування і прощання з нашими воїнами у Львові. Я переконаний, що спільно з родинами ми зробимо все, щоб показати у Львові достойний приклад меморіалізації наших Героїв і їх подвигу. Це не остання наша зустріч, ми зустрічатимемось з рідними стільки, скільки буде необхідно, щоб не було нічого, що нас роз’єднує» – зазначив Євген Бойко.

Нагадаємо, у квітні у Львові завершився архітектурний конкурс на меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова, який тривав три місяці. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів Віктора Голубєва і Дмитра Райфшнайдера. Подивитися, яким є проєкт-переможець, які його особливості та головні акценти, можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ