Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські архітектори спроєктують меморіальний комплекс у Миколаєві

Команда львівських архітекторів – Бюро Guess Line Architects перемогла на Всеукраїнському архітектурному конкурсі та буде проєктувати меморіальний комплекс-кладовище присвячений воїнам-захисникам України в одному з обласних центрів – Миколаєві. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.
Фото: ЛМР

Також архітектори зайняли друге місце у ще одному Миколаївському архітектурному конкурсі на інший меморіальний комплекс.

Бюро Guess Line Architects запроєктувало Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові – перший і досі єдиний в Україні публічний культурний простір Гідності такого масштабу.

«Такі проєкти, як інформаційні центри та меморіальні комплекси – це не лише сучасні музеї просто неба чи місця вшанування наших героїв. Це наша важлива зброя у боротьбі з ворогом, яка має додавати сил, щоб виграти цю тривалу війну», – наголошують у Guess Line Architects.

Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні став важливим для українців місцем. Щодня комплекс у Львові відвідують сотні туристів та місцевих мешканців. Згодом біля нього відкрили Інформаційний центр.

Спершу проєкт передбачав зведення моста-музею, який би з'єднував Меморіал зі сквером «На валах». Проте його відтермінували. У Інформаційному центрі відвідувачам та екскурсійним групам розповідають про історію незалежності нашої країни та події Революції Гідності.

Особливу увагу на Меморіалі приділили інклюзії. Окрім доступного Інфоцентру, від нього облаштували зручну для маломобільних людей доріжку, яка тепер з'єднує Меморіал з вулицею Замковою. Наголосимо, переважну частину цих робіт виконали ще до повномасштабного вторгнення.

«Ми живемо в період затяжної війни, коли кількість таких відвідувачів лише збільшуватиметься. Це наша нова реальність, в якій маємо жити гідно. Сьогодні весь меморіальний комплекс разом з Інфоцентром – це не просто музей, це наша зброя у боротьбі з ворогом. Тому дуже важливо, щоб саме на таких просторах були вкраплені цілі розділи нашої великої історії», – додає Андрій Лесюк, архітектор Guess Line Architects.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ