Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Померла радниця міськголови Херсона Катерина Гандзюк

Померла радниця міськголови Херсона Катерина Гандзюк, Про це повідомило Громадське.

Нагадаємо, 25 вересня у справі щодо нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк присвоїли додаткову кваліфікацію — «Замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення».

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ймовірний організатор нападу на Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

Ймовірно, йдеться про підозрюваного Сергія Торбіна, якого 13 вересня інший підозрюваний Володимир Васянович назвав організатором замаху.

Також Луценко вказав, що в одного підозрюваного знайшли нові докази — опіки на руках і ємності із «відповідною речовиною».

Також адвокатка радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що вказання підозрюваним Володимиром Васяновичем на іншого підозрюваного Сергія Торбіна як організатора замаху не означає, що треба зупинятися в пошуку замовника нападу.

На її думку, прокуратура Херсонської області не змінює кваліфікацію справи і хоче «замкнути» справу на підозрюваному Торбіні, якого інший підозрюваний оголосив організатором замаху.

Нагадаємо, що четверо з п’яти підозрюваних у нападі Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

31 липня у Херсоні біля під'їзду невідомий чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення.  Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Тоді поліція кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство.

1 серпня Гандзюк перевели до лікарні в Києві. СБУ розпочало кримінальне провадження щодо замаху на вбивство херсонської активістки Гандзюк.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ