Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові покажуть виставку врятованих експонатів з Музею сучасного мистецтва Херсона

У Львівському муніципальному мистецькому центрі покажуть виставку «Вас вітає музей сучасного мистецтва, Херсон 2002-2022». Виставка приурочена до двадцятиріччя музею та є хронологічною репрезентацією ключових проєктів від заснування інституції й до окупації міста. Виставка відкриється 6 червня та триватиме півтора місяця.

Як повідомляють в ЛМР, музей сучасного мистецтва у Херсоні є унікальною хронікою мистецтва в Україні: від перформансів його засновника В’ячеслава Машницького, художника та куратора, якого на початку повномасштабної війни із власної домівки викрали росіяни, до феномену народної художниці Поліни Райко, будинок якої зараз пошкоджено через підрив Каховської  ГЕС.

«Після деокупації Херсона і у зв'язку із зникненням Слави, музей знаходиться на консервації. Ми покажемо лише частину колекції музею, розкажемо про знакові та важливі виставки і проєкти, познайомимо з херсонськими (і не тільки) митцями та мисткинями», — розповідають куратори виставки Ріна Храмцова та Семен Храмцов.

На виставці у Львові ви матимете нагоду поринути в історію самоорганізованої ініціативи, що зібрала та згодом самостійно зберегла й перевезла артефакти сучасної культури України, яку так пристрасно намагаються знищити вороги.

«Вас вітає Музей сучасного мистецтва Херсон» – це фірмова фраза Слави Машницького – засновника музею, якою він зустрічає друзів і гостей на кожній виставці.

На виставці будуть представлені роботи таких митців як: Вʼячеслав Машницький, Поліна Райко, Стас Волязловський, Жанна Кадирова, Юлія Волязловська, Семен Храмцов, Микола Маценко, Олександр Жуковський, Олександр Печерський, Маргарита Болгар, Віктор Покиданець, Юрій Білей, Микола Карабінович, Сашко Довгий, Юлія Манукян, Лесь Касьянов.

Переглянути експонати виставки, поспілкуватися з кураторами можна 6 червня 2024 року о 18:00 у Львівському муніципальному мистецькому центрі (вул. Стефаника 11, код на брамі 27).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ