Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Померла відома дизайнерка Вівʼєн Вествуд

Учора, 29 грудня, у віці 81 року померла британська дизайнерка та громадська активістка Вів‘єн Вествуд. Про це повідомили на сторінці бренду Westwood в Instagram.

Як зазначили в пості, пані Вествуд "мирно померла в оточенні своєї родини" у Лондоні. Причини смерті та будь-які подробиці не повідомляються.

"Вів’єн до останнього моменту продовжувала робити те, що їй подобалося, займаючись дизайном, розвиваючи свою творчість, пишучи свою книгу та змінюючи світ на краще. У неї було дивовижне життя", – пишуть у пості.

Довідка. 

Вів'єн Вествуд — британська дизайнерка і модельєрка, засновниця стилю панк і New Wave у моді, а також політична і громадянська активістка.

Вів’єн почала будувати кар’єру в індустрії моди в 1970 році. А у 1976 році вона спільно з музикантом, продюсером та менеджером гурту Sex Pistols Малькольмом Маклареном розробляла одяг для учасників гурту, паралельно створивши власний бренд.

Вествуд вигадала образ для гурту: гострі леза, шкіряні штани, БДСМ-аксесуари. Вона казала, що надихалася повіями та безхатченками, а її одяг повинен був дратувати та обурювати консервативне британське суспільство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ