Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Померла талановита львівська художниця Вікторія Ковальчук

Як стало відомо Гал-інфо, художниця зі Львова Вікторія Ковальчук померла сьогодні від коронавірусу, після того, як провела тиждень в реанімації.

Вікторія Ковальчук

Художниця, ілюстраторка дитячих книжок. Народилася 1954 року в Ковелі Волинської області. Навчалася у Львівському поліграфічному інституті ім. І. Федорова. Жила і працювала у Львові. Вікторія Ковальчук проілюструвала майже 200 книжок, із них 30 – дитячі.

Стиль художниці означували різними термінами: від символізму з елементами сюрреалізму до міфічного реалізму. Останнім часом розробляє власний напрям «приколізм» – своєрідний протест проти постмодернізму та споживацтва. Захоплюється традиційним українським фольклором, що частково сформувало стиль та образну структуру її робіт. У радянські часи Вікторія Ковальчук оздоблювала книги українських поетів Богдана-Ігоря Антонича, Ліни Костенко, Івана Світличного, Ігоря Калинця, Наталі Забіли, Анатолія Камінчука, Галини Кирпи, Дмитра Павличка, Богдана Стельмаха. Видання, що їх ілюструвала Вікторія Ковальчук, нерідко перемагали на республіканських та всесоюзних книжкових виставках. Зокрема, 2014 року художниця отримала урядову премію імені Лесі Українки за книжку «Про фею Дорофею».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ