Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помічники Святого Миколая розпочинають благодійний збір книг

В межах Всеукраїнської благочинної акції „Миколай про тебе не забуде!” розпочався благодійний збір книг в книгарнях, бібліотеках та організаціях міста Львова для дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей. Про це повідомили організатори благодійної акції.

Найулюбленіше свято всіх дітей - День Святого Миколая, вже за 2 місяці. Тож волонтери-помічники Чудотворця з акції  „Миколай про тебе не забуде!” вже плідно працюють над підготовкою, адже потрібно зібрати та підготувати подарунки для понад 2500 дітей з потребуючих родин. Зокрема разом з книгарнями міста Львова розпочали збір книг-подарунків для дітей віком 0-12 років “Книги для Святого Миколая”.

Книги це дуже цінний подарунок, особливо для дітей. Часто буває так, що книги, прочитані в ранньому дитинстві, впливають на подальший розвиток дитини, визначають погляди і цінності на все життя. У процесі читання книг у дитини розвивається уява, з’являються мрії та віра в чудеса, їй легше перебороти стреси і страхи, за допомогою книги дитині простіше пояснити, що таке добро, а що таке - зло. Добрі та цікаві книги прищеплюють любов до читання, що необхідна для навчання та саморозвитку.

Саме тому помічники Святого Миколая з акції  „Миколай про тебе не забуде!” щороку стараються покласти хоча б одну книгу в подарунок кожній дитині з багатодітних, малозабезпечених сімей. Але інколи зібраних книг не вистачає для всіх. Тому цього року, вирішили залучити і книгарні міста Львова.

Залишити книги з власної бібдіотеки у доброму стані, або ж які ви придбали у книгарні спеціально для дітей з потребуючих родин (0-12р.) можна в таких точках нашого міста за адресами:

 Книгарня “Є” - пр. Свободи 7

 Видавництво “Свічадо”, вул. Винниченка 22

Книгарня Старого Лева, пл. Ринок 12.

Перелік буде оновлюватись на сайті акції та сторінці в Facebook.

Довідка.

Миколай про тебе не забуде — щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української Молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая. Метою акції є допомогти кожному наслідувати гарний приклад діянь Чудотворця та принести свято, радість, віру в чудеса з подарунками та вітаннями від Св. Миколая  малюкам, котрі цього потребують. Завданням акції є зібрати та роздати подарунки (солодощі, іграшки, книжки, фарби, олівці, зошити, засоби гігієни) для тих діток, які могли би залишитися без нашої або батьківської уваги, а також створити особливу чарівну атмосферу свята.

У 2016 році вдалося рознести подарунки для 2800 потребуючих дітей Львова, волонтерами акції стало близько 500 молодих людей, в тому числі 70 водіїв-волонтерів.

Учасником акції може стати кожен охочий у зручний для себе спосіб: волонтери - працюють на Фабриці святого Миколая, розносять подарунки дітям, меценати - надають пожертви та подарунки для діток, партнерські організації та спільноти - організовують збір подарунків в навчальних закладах, релігійних громадах та ін., перевізники - волонтери та партнерські організації, які можуть надати транспортні послуги для перевезення волонтерів та подарунків, засоби масової інформації - надають інформаційну підтримку та висвітлюють перебіг різних етапів заходу.

Академія Української Молоді отримала нагороду на обласному конкурсі «Благодійна Львівщина - 2012" у номінації "Благодійник: дитяча або молодіжна організація", а також була номінантом в національному конкурсі «Благодійна Україна 2013» за акцію "Миколай про Тебе не забуде!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ