Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 100 людей у Львові госпіталізовані із діагнозом пневмонія

У 4 людей у Львові зафіксовано грип А (Н1). Станом на сьогодні, 26 січня, київська лабораторія перевіряє, чи це грип А (Н1N1). Окрім того у лікарнях із діагнозом пневмонія перебуває 107 людей, із них 20 діти. Про це сьогодні під час брифінгу розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Також він зазначив, що серед дітей немає таких, які були б у важкому стані, серед дорослих - 6  осіб перебуває у реанімації. 

"З 18.01 до 24.01.2016 року, у м. Львові захворіло 6030 осіб проти 4534 особи порівняно з попереднім тижнем. Інтенсивний показник на 10 тис. склав 80,3, тобто епідемічний поріг для даного тижня не перевищений. Але якщо візьмемо вікову групу дітей 3-6 років, у нас є перевищення епідпорогу в 1,2 рази. Вікова група 7-14 років – перевищення в 1,8 рази", - розповів Володимир Зуб.

Відтак, сьогодні відбулося позапланове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де було вирішено вжити обмежувальні заходи щодо проведення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах м. Львова з 27 січня по 2 лютого.

Окрім того, начальник управління охорони здоров’я ЛМР нагадав: для того, щоб вберегтися від інфікування, треба щодня виконувати декілька простих речей, які зменшують ризики інфікування.

Насамперед, треба частіше мити руки, особливо після відвідання громадських місць, місць з великим скупченням людей, транспорту, супермаркетів. Треба тепло одягатися і слідкувати за тим, щоби не переохолодитися. 

Намагатися вживати вітамінізовану їжу: фрукти, часник, цибулю, калину, малину. Потрібно мати повноцінний відпочинок, повноцінне харчування. При перших симптомах захворювання звертатись до лікарів.

Нагадаємо,  на Львівщині  зафіксовано три летальні випадки від грипу А (Н1)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ