Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 12 мільйонів українців пропустили третє щеплення від ковіду

Понад 12 мільйонів українців пропустили третє, бустерне, щеплення від COVID-19.

Про стан вакцинації від ковіду в Україні в ефірі телемарафону розповів заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

«880 тисяч українців не отримали другу дозу, і понад 12 мільйонів не отримали третє щеплення, тому не можуть вважатися захищеними від коронавірусної інфекції», - сказав Ігор Кузін.

Він уточнив, що базовий або первинний курс вакцинації від ковіду для будь-якого українця має становити три щеплення. Це дві дози первинної вакцинації, а третя – це бустер, який вводять через п’ять місяців після завершення базового комплексу. Четверте, п’яте та усі наступні щеплення називають сезонними бустерами, і їх треба робити лише пацієнтам з групи ризику тяжкого перебігу ковід, тобто, людям старше 60 років та тим, хто має серйозні супутні захворювання.

Ігор Кузін закликав українців продовжити вакцинацію від ковіду. За його словами, в Україні ще доступно близько 5 млн доз вакцини, українці можуть обрати, якою саме вакциною скористатися та де зробити щеплення. У закладах охорони здоров’я продовжують функціонувати основні пункти щеплення, які працювали під час пандемії. Водночас пункти щеплення з торгових центрів вже прибрали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ