Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 2 тисячі вчителів на Львівщині вже пройшли навчання для дистанційної роботи

Керівник Департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска у коментарі Гал-інфо розповів, що понад 1 млн гривень вже було виділено на те, щоб навчити викладачів шкіл працювати з платформами для дистанційного навчання.
Ілюстративне фото Moodle

“Найбільшим викликом для нас став Covid. Коли я прийшов на посаду, у квітні минулого року, треба було відразу реагувати на ситуацію. На мою думку, ми непогано впоралися, навіть швидше зреагували, ніж інші області. Ми провели моніторинг, щоб зрозуміти, що відбувається в школах. Усі школи тоді активно спілкувалися в месенджерах, платформами мало хто користувався. Спільно з обласною адміністрацією ми виділили близько 1 млн 250 тис. грн. на навчання вчителів. Кожна школа обирала трьох вчителів, вимога була, щоб це були вчителі, які викладають предмети ЗНО. Тоді ці кошти ми скерували на території як субвенції, щоб кожна громада платила за своїх вчителів. За цей період пройшли навчання понад 2 тис. вчителів. Зараз ми знов вкладаємо в цю програму кошти, але з умовою співфінансування з місцевих громад. У такий спосіб ми можемо вже по 6-7 викладачів вчити”, - розповів Олег Паска.

Він також зазначив, що паралельно, департамент створив проєкт “Moodle - це просто”, який розпочнеться 20 квітня.

“Школи самі погоджувалися на участь у цьому проєкті, а ми відібрали пропорційно по всій області 100 шкіл для участі. Moodle - це дуже зручна платформа, вона має й електронні щоденники, і електронні журнали, і гарантує безпеку контенту, а найголовніше - вона є безплатною, бо нам важливо, щоб освіта була доступною. Багато сервісів пропонують зараз співпрацю освітнім закладам, але, я вважаю, на освіті не можна заробляти. Уже зовсім скоро, 20 квітня, ми розпочинаємо реалізацію цього проєкту”, - наголосив пан Олег.

Крім цього Олег Паска додав, що цим проєктом вони охоплять близько 15% середніх шкіл області.

“Звичайно, цього недостатньо, але поступово зможемо більше. Зараз в області є 1181 школа. 100 шкіл - це близько 10%, але це пробний проєкт і він орієнтований на середні школи, а їх приблизно 600. Таким чином ми охоплюємо приблизно 15% середніх шкіл”, - пояснив Олег Паска.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ