Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад мільярд гривень збитків: ексдиректори ДП «Волиньвугілля» отримали підозри

Правоохоронці повідомили 4 колишнім директорам ДП «Волиньвугілля» про підозру. Їх звинувачують у завданні збитків екології на суму 1,17 млрд грн.
Фото: ДБР

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Як зазначили у відомстві, підозру отримали чотири колишні генеральні директори Державного підприємства «Волиньвугілля», які у різний час очолювали підприємство з 2017 по 2022 роки. 

Встановлено, що у 2018 році у підприємства завершилися спеціальні дозволи Державної служби геології та надр України на видобуток вугілля у двох з п’яти їхніх шахт «Волиньвугілля». Однак, керівник підприємства дав підлеглим вказівку продовжувати видобуток.

Ситуацію не змінила заміна керівника на іншого, а потім й на третього та четвертого. Усі вони не зважали на порушення законодавства і шкоду екології та видобували вугілля нелегально.

"Впродовж чотирьох років на цих шахтах незаконно видобули 132,4 тис. тонн корисних копалин. Вугілля продавати за чинними контрактами державного підприємства", — ідеться в повідомленні.

Незаконну діяльність керівників ДП «Волиньвугілля» підтверджують висновки інженерно-екологічних експертиз та документи, вилучені на підприємстві та у контролюючих органах.

Колишнім директорам повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (за різними частинами ст. 240 КК України).

Санкція статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ