Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад тисячу осіб на Львівщині вже отримали ваучери на навчання

Від початку року понад тисячу осіб на Львівщині отримали ваучери на навчання. Загалом програму видачі ваучерів в області профінансували на 7,7 млн грн, а загальний кошторис на 2024 рік становить 15,7 млн грн. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне

Особи певних категорій, які бажають підвищити освітньо-кваліфікаційний рівень або пройти перепідготовку за новою професією або спеціальністю, можуть отримати від держави ваучер на навчання.

Як повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, у січні-липні цього року такою послугою скористалися 1097 осіб. З них  433 використають ваучер на здобуття робітничих професій,  627 підвищать кваліфікацію, 37 пройдуть підготовку за іншою спеціальністю, а 15 будуть набувати  додаткові спеціальні знання та навички в різних сферах.

Загалом програму видачі ваучерів у Львівській області профінансували на 7,7 млн грн, а загальний кошторис на 2024 рік становить 15,7 млн грн.

Право на отримання ваучера мають:

  • особи віком «45+» зі страховим стажем не менш як 15 років;
  • внутрішньо переміщенні особи;
  • учасники бойових дій упродовж трьох років після демобілізації;
  • особи, котрі отримали поранення внаслідок війни;
  • звільненні з полону громадяни України.

За словами Василя Барилюка, щоб отримати ваучер потрібно мати професійну, фахову передвищу або вищу освіту, не бути зареєстрованим у службі зайнятості як безробітний та не проходити впродовж останніх трьох років перепідготовку за кошти Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття та не отримувати ваучер раніше.

Навчатися за ваучером можна за 124 професіями та спеціальностями, самостійно обравши фах або напрям освіти, навчальну установу та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну. Вартість ваучера – до 30280 грн.

До речі топовими спеціальностями та професіями, за якими цьогоріч видавалися ваучери, є: дошкільна освіта (168), медсестринство (158), психологія (143), цивільна безпека (54),  водій навантажувача (80),  водій автотранспортних засобів (106),  екстрений медичний технік (62), оператор котельні (60).

Повна інформація про аспекти видачі ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості. Консультації надаються у підрозділах ЛОЦЗ (покликання тут), на телеграм-каналі @DCZ_Lviv або за телефоном +380966825183.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ