Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри заборону міської влади урочисте відкриття Галицького ринку таки відбулося

Попри заборону міської влади урочисте відкриття Галицького ринку відбулося, проте на території самого ринку, а не, як планувалося, на сцені при вході в ринок. Окрім того, заступник директора ОП „Галицький ринок” Юрій Путас зазначив, що урочисте відкриття – це лише формальність, оскільки ринок практично не припиняв своєї діяльності, а претензії міської ради про те, що відкриття ринку є неправомірним, оскільки поряд знаходиться аварійний будинок, – це проблема не ринку, а міської ради.
 „Щодо урочистого відкриття Галицького ринку, то, по-перше, він ніколи не був закритим, по-друге, наше підприємство регулярно перераховувало у міський бюджет ринковий збір, тому місто отримує  від того користь. Щодо мешканців, то всі  дуже чекали відкриття ринку. Тепер старша людина, яка не може далеко їздити і ходити за петрушкою чи морквою, може прийти на базар і купити все, що їй потрібно. Лише влада нам заважала і  не давала працювати, створюючи  штучні інтриги, забуваючи про те, що ринкові збори, які ми справно платимо, йдуть в місцевий бюджет і з них виплачується їм зарплата. Окрім того, це історія – на цьому місці ринок існує з 1800 року. Тобто це не є якась новобудова, він завжди існував, просто не діяв деякий час. Ми надалі будемо працювати з владою і доводитимо, що ми хочемо зробити місту тільки хороше. Ми не намагаємось зробити нічого поганого для людей”, – зазначив заступник директора ОП „Галицький ринок” Юрій Путас.
На оновленому ринку створено близько 300 робочих місць, де може працювати до 1000 осіб. На ринку 70% продукції  реалізовуватимуть селяни, а 20% – підприємці. Зараз на ринку збудовано нові прилавки, є гаряча, холодна вода, дотримано санітарних норм.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ