Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Поріг ЗНО для медичних спеціальностей скасують

Питання встановлення 150-бального порогу на медичні спеціальності стане актуальним для наступної вступної кампанії, - Освіта.ua.

Про це під час прес-конференції, присвяченій вступній кампанії, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

За її словам, цього року норма про встановлення 150-бального порогу на медичні спеціальності не застосовуватиметься, оскільки ця ініціатива була запроваджена в той час, коли вже завершилася реєстрація на ЗНО.

«Якби вступники знали про це до реєстрації, вони могли б прийняти усвідомлене рішення. Розуміючи, що у них є сумніви, чи досягнуть вони вищого результату, ніж 150 балів, вони могли б обирати інші спеціальності", – зазначила Гриневич.

Вона висловила переконання, що встановлення такої вимоги могло б стимулювати хвилю позовів від абітурієнтів щодо недопущення їх до конкурсу на вступ.

Вона також зауважила, що після завершення вступної кампанії, питання можливого введення порогу для медичних спеціальностей буде виставлено на громадське обговорення і пройде усі необхідні процедури, щоб рішення не могло бути скасовано.

«Ми публічно обґрунтуємо, який саме поріг має бути. Може, це буде не 150 балів, а 160 чи 140, можливо, не лише на медичні спеціальності має бути встановлено такий поріг, а й на інші. Дуже важливо, щоб громадськість під час цих дебатів активно висловлювала свою позицію та обґрунтовувала її. Усі нововведення ми публічно обговоримо, і готовими та озброєними зайдемо у цей процес», - пояснила міністр.

Як відомо, народні депутати від БПП Ольга Богомолець та Олександр Співаковський взяли у участь у засіданні уряду, у ході якого домоглись скасування встановленого МОН і МОЗ підвищеного прохідного бала для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація» та «Педіатрія».

 Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ