Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко зробив заяву щодо чергової хвилі мобілізації

На військову службу за контрактом уже вдалося залучити 22 тис. військовослужбовців, необхідності в черговій хвилі мобілізації немає. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Зараз, незважаючи на те, що говорили, що я повинен з січня оголосити чергову хвилю мобілізації, замість цього я прийняв рішення, і в тісній співпраці з урядом, волонтерами, обласними керівниками ми прийняли рішення про збільшення грошового забезпечення. Починаючи з 1 січня поточного року, мінімальне грошове забезпечення військових становить 7 тис. грн. Результат - із 1 січня до лав армії на контрактну службу прийшли 22 тис. військовослужбовців", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що ці військові не мають проблем з дисципліною, вони добре мотивовані, більшість із них мають бойовий досвід.

"Серед них немає злочинців, порушників військової дисципліни, абсолютна більшість із них пройшли АТО. І тепер немає необхідності в дорогому і тривалому навчанні, вони вже все знають. Ще раз підкреслю - вони всі прийшли добровільно", - зазначив Порошенко.

Крім того, він поскаржився на неможливість спрямувати кошти із рахунків колишніх чиновників на оборонні потреби країни.

Нагадаємо, 29 березня набув чинності указ про демобілізацію бійців четвертої хвилі. З лав військових формувань звільняють 45 тис. осіб.

Тиждень
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ