Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Порушуючи режим карантину, львів'яни наражають на небезпеку свою сім'ю, – епідеміолог

Як довго триватиме карантин? Коли очікувати загострення – пік захворюваності в Україні та зокрема у Львові? Наскільки доцільні та ефективні заходи безпеки, які вживають на Львівщині?

У пошуках відповіді Гал-інфо поспілкувалося із відомим українським епідеміологом, професором,  доктором медичних наук, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталією Виноград.

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

"Для того, щоб дати якісь прогнози щодо поширення коронавірусу у Львові, то перш за все необхідно належним чином зорієнтуватись у ситуації, вивчити всі показники та проаналізувати звіти.

А для того, щоб адекватно подивитись на ситуацію, зрозуміти кількість та структуру ураження, то для цього необхідно інтенсивно проводити тестування. Таким чином ми зможемо підтвердити чи спростовувати підозру на захворювання COVID-19 і побачити загальну картину. На щастя, зараз у нас достатня кількість тестів, аби це робити.

Тепер вже можу сказати, що посадовці, відповідальні за ситуацію у Львівській області,  йдуть у правильному напрямку та почали інтенсивно працювати задля недопущення поширення інфекції.

Якщо ж говорити про вже запровадженні заходити безпеки та їх ефективність, то, на мою думку, сьогодні на Львівщині у часі карантину все відбувається належним чином. Проте, як свідчить світова практика, задля власної безпеки та безпеки кожного громадянина, не варто боятись вдаватись до серйознішого покарання у разі порушення карантинного режиму та умов надзвичайної ситуації.

Пам’ятаймо, коли ми порушуємо умови карантину, то найперше ми наражаємо на небезпеку свою сім’ю: чоловіка, жінку, дітей, батьків. А, перебуваючи без нагальної потреби у місцях масового скупчення людей, ми зайвий раз випробовуємо вдачу.

Важливо категорично дотримуватись обмежень щодо зібрань з будь-якого приводу. Раджу чітко дотримуватись вказівок владі щодо обмежень пересування. Також важливо адекватно використовувати адекватно індивідуальні засоби захисту і дотримуватись правил при перебування за межами місця проживання. Не випробовуймо долю.

Життя людини – це те, за що ми боремось. Бережіть себе та своїх близьких людей. Але зберегти життя ми можемо тільки разом",– наголосила професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталія Виноград.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині 8 нових підозр на коронавірус, у лікарні перебуває 52 особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ