Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порушили закони: Америка судитиметься з найбільшою криптобіржею Binance

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) подала до суду на криптовалютну біржу Binance та її генерального директора Чанпена Чжао через порушення американського законодавства.
Головний виконавчий директор Binance Чанпен Чжао

Про це повідомляє Bloomberg.

Комісія стверджувала у федеральному суді в Чикаго, що Binance та її генеральний директор, відомий як CZ, регулярно порушували правила американських деривативів, коли фірма ставала найбільшою у світі торговою платформою. За словами регулятора, Binance мала зареєструватися в агентстві багато років тому, але продовжує порушувати правила CFTC.

У заяві Binance назвав позов CFTC «несподіваним і розчаровуючим». Біржа заявила, що працює з регулятором більше двох років і продовжуватиме співпрацювати з владою США та інших країн. 

«За останні два роки ми зробили значні інвестиції, щоб переконатися, що на нашій платформі немає активних користувачів із США», — заявили в Binance. Компанія додала, що розширила свою команду з дотримання вимог, витратила значні кошти на посилення стеження та вжила значних заходів, щоб запобігти американцям використовувати її глобальну торгову платформу. 

У заяві в блозі Binance Чжао сказав, що скарга CFTC  містить неповне викладення фактів, а компанія суворо дотримується політики Binance, включно з тими, хто має конфіденційну інформацію, таку як деталі лістингів. 

CFTC є державною агенцією, тому вона не може висувати кримінальні звинувачення проти фірм або вимагати тюремного ув’язнення для окремих осіб. Однак справи від регулятора можуть призвести до великих штрафів та інших санкцій проти компаній і фізичних осіб.

Агентство заявило, що Чжао, Лім та інші старші менеджери не контролювали належним чином діяльність Binance та вживали заходів для порушення законів США, включаючи вказівки американським клієнтам використовувати віртуальні приватні мережі або VPN, щоб приховати своє місцезнаходження та направляти «VIP-клієнтів» із США зв’язки — часто інституційні учасники ринку — відкривати рахунки Binance під назвою підставних компаній. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ