Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Порвемо матрьошку разом: флешмоб "МОТАНКА СВОБОДИ"

Флешмоб «Мотанка Свободи» має на меті об’єднання українців за допомогою традиційного плетіння ляльок-мотанок та створення у реальному часі галереї народного мистецтва.

Сподіваємось, що бажання, яке ви втілите у свій родовий оберіг та медитаційна ручна праця покращать ваш емоційний стан та розповсюдять на тисячі, тисячі кілометрів нашої розгубленої країни любов один до одного, підтримає наших бійців за свободу та покаже всьому світу, скільки нас зараз потребує уваги, моральної допомоги та співчуття. Знати, що ми поряд один з одним всупереч обставинам – це найважливіше, що ми можемо зробити перед лицем ворога. Хай і він знає, що нас не зламати, не спалити та не викурити з нашої України! Ми стійкі та відновимо усе: споруди, нормальне життя та нашу унікальну культуру. Хай весь світ побачить, які ми красиві та вільні, як наші Мотанки Свободи.

Як долучитись до флешмобу? Все що Вам потрібно: нитки, тканини та будь-які підручні матеріали, трохи часу та любові до Батьківщини. У свій витвір можна вшивати будь-які свої бажання, серед яких можуть бути слова підтримки українцям, ЗСУ, ТрО або коханому, з яким ви змушено розлучились. Твори можуть бути фізичними чи аналоговими, зробленими з сіна, хусток або крапельниць; робіть їх самі або разом з дітьми.

Все що Вам потрібно: нитки, тканини та будь-які підручні матеріали, трохи часу та любові до Батьківщини. Від інших ляльок, мотанки відрізняються тим, що замість обличчя люди вишивають хрест. Одяг теж є своєрідним символом: спідниця – це символ землі, сорочка – перехрестя минулого, теперішнього та майбутнього, намисто - символ достатку, а хустка, очіпок чи стрічка, є зв'язком з небом, але ж ми не обмежуємо вашу фантазію... У свій витвір можна вшивати будь-які свої бажання, серед яких можуть бути слова підтримки українцям, ЗСУ, ТрО або коханому, з яким ви змушено розлучились… Твори можуть бути фізичними чи аналоговими, зробленими з сіна, хусток або крапельниць; робить їх самі або разом з дітьми, єдине обмеження для них – датуватись з 24 лютого, з думками та бажаннями, які приходили вам під час жахливих часів несподіваної атаки нашої землі...

Свої творіння публікуйте в пості у соціальних мережах (Instagram & Facebook) з хештегом #МОТАНКАСВОБОДИ, ставте геолокацію (де ви є зараз, звідки ви родом або який регіон підтримуєте – це опціонально!) та обов’язково тегайте наші екаунти (Motanka.Freedom), де ми зберемо в галерею кожен твір, який стане частиною нашої культурної спадщини часів цієї жорстокої війни. Він має бути створений під час війни, тобто з 24 лютого 2022, – це єдина умова участі.

Проєкт націлений перетворитись на наймасштабніший артоб’єкт світового значення, в планах: виставка та музей, неймовірні голографічні та аналогові інсталяції з вашими творами, які поїдуть по Західних виставках та фестивалях, кінотеатрах та NFT-майданчиках для збору коштів на відновлення нашої країни та мирного життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ