Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У соцмережах стартував новий челендж #книга_для_піксу

Львівський міський молодіжний простір дизайну та медіа Pixlab спільно із Бібліотекою Px запускає великий книжковий челендж у соцмережах під назвою #книга_для_піксу. Метою кампанії є збір книг, що стосуються сфери креативних індустрій, для окремої полиці у бібліотеці. Про це повідомили 5 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Організатори кажуть, що у Львові бракує хорошої літератури, яка стосувалася б сфери креативних індустрій і перебувала б у вільному доступі. Якісні видання зазвичай дорогі, і не всі можуть собі їх дозволити, а навіть якщо є можливість купити, - після прочитання книга стає тільки черговою прикрасою на домашній полиці.

"Хто стикався з тим, що хорошої літератури зі сфери креативних індустрій немає у вільному доступі? Доводиться, значить, витрачатися на цікаві видання, шукати їх по крамницях, а потім залишати припадати пилюкою на домашніх полицях", - пишуть організатори челенджу на своїх сторінках у соцмережах.

Як наслідок, вони помітили низьку зацікавленість та необізнаність у сфері серед молоді, зокрема, серед школярів, які часто відвідують місцеві бібліотеки. Так, команда організаторів вирішила взяти все у свої руки і запустити масштабну кампанію зі збору книжок, що стосуються креативних індустрій, щоб потім будь-хто мав до них вільний доступ.

"Якщо ми спільно зберемо якомога більше книжок зі сфери креативних індустрій, то Бібліотека Px стане місцем, куди ви у будь-який момент зможете прийти за якимось класним виданням, щоб взяти його почитати", - пишуть організатори.

Для участі потрібно:

  • обрати книгу
  • підписати її «для Бібліотеки Px»
  • записати коротке відео/зробити фото із книгою
  • у дописі вказати назву книги і її автора, тегнути Pixlab (facebook.com/pixlab.prostir) та Бібліотеку Pх (facebook.com/biblioteka17), поставити хештег #книга_для_піксу та позначити двох друзів, яким передаєте челендж.

Важливим моментом є те, що книга повинна стосуватися сфер дизайну, мистецтва, медіа чи будь-яких, дотичних до креативних індустрій.

Залишити її можна у мережі молодіжних просторів або ж бібліотек за адресами:

— вул. Чайковського, 31 (МолоДвіжЦентр.Львів)

— пр. Червоної Калини, 58 (Lviv Open Lab)

— вул. Устияновича, 4 (Urban бібліотека)

— вул. Самчука, 22 (Сенсотека)

— вул. Миколайчука,1 (SPILNO бібліотека)

або ж надіслати поштою:

— відділення Нової пошти №14, місто Львів, Львівська область. Кіцанюк Олеся Юріївна, 0932910846

Одними із перших людей, які долучаться до челенджу, стануть львівський дизайнер Віталій Кирилів, мер Львова Андрій Садовий, YouTube-блогер Віталій Гордієнко, директорка Львівського міського муніципального центру Ляна Мицько та інші.

Нагадаємо, Pixlab - це простір дизайну та медіа, частина мережі молодіжних просторів ТВОРИ!. Зараз центр перебуває на ремонті. Можливий час відкриття -- кінець 2021 року. Робота простору буде зосереджена на розвитку сфери дизайну та українськомовного YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ