Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовець на Київщині погорів на оборудці на майже 100 мільйонів

на рахунках сільради було акумульовано понад 93 млн грн “військового” ПДФО
фото БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки на Київщині викрили керівника фінвідділу однієї з територіальних громад на Білоцерківщині, який через неналежне виконання своїх службових обов'язків завдав понад 93 млн грн збитків державному бюджету.

Про це у телеграмі інформує БЕБ.

Встановлено, що на рахунках сільради було акумульовано понад 93 млн грн “військового” ПДФО, які повинні спрямовуватись до держбюджету на потреби оборони.

Перерахування коштів з відповідного місцевого бюджету до державного було здійснено шляхом залучення кредиту з єдиного казначейського рахунка.

Керівник фінвідділу сільської ради знав про необхідність здійснення погашення кредиту, однак не вжив заходів та не видав відповідного розпорядження.

Всупереч закону, згадані кошти було перераховано на погашення інших видатків громади та придбання комплексу нежитлових будівель та споруд заводу на Київщині, діяльність якого була припинена ще у 2010 році. Також, частину коштів фігурант направив на депозитні рахунки підпорядкованих підприємств житлово-комунальної сфери. 

Розмір завданих матеріальних збитків державному бюджету перевищив 93 млн грн.

???? Детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції НПУ (https://t.me/CyberpolUA) забезпечили відшкодування завдані державі збитки у повному обсязі.

Керівникові фінвідділу було повідомлено про підозру.  Обвинувальний акт направлено до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ