Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Посол Китаю Чжан Сіюнь відвідав Львів

Сьогодні, 13 листопада, ТРК «Львів» з робочим візитом відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь, голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко та директор департаменту країн Азійсько-тихоокеанського регіону МЗС України Ігор Поліха. Під час зустрічі відбулося підписання листа про наміри міжнародної співпраці в інформаційній галузі. Повідомила прес-служба ТРК «Львів».

На прес-конференції з приводу цієї події виконавчий директор Львівської філії НТКУ «Львівська регіональна дирекція» Михайло Хвойницький зазначив: «Тривалий час плідно працює українсько-китайське товариство, представники якого розповідають про події, що відбуваються в Україні, представляють нашу країну в Китаї. Коли ми зустрілися з паном Юрієм Котиком, головою правління Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва», він розповів про цікаві, різноманітні й потужні процеси, які нині відбуваються в кіноіндустрії та медіапросторі КНР. Так народилася ідея про співпрацю, яку підтримали у Львівській ОДА, Державному комітеті телебачення і радіомовлення. Ми відчули розуміння і підтримку, і тому сьогодні з вірою в велику перспективу підписали лист про співпрацю».

Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь зазначив: «Дякую за можливість поспілкуватися з вами. Львів – місто дуже цікаве для Китаю – не тільки  в тому розумінні, що це місто потужної економіки й високої культури, також це місто якнайліпше підходить для укладання договорів про творчу співпрацю. Адже ми живемо не тільки економікою, а й культурою. З одного боку, хочу, щоб в Україні більше говорили й дізнавалися про Китай. А в Китаї ми також дбаємо про те, щоб наші люди почули багато доброго й цікавого про Україну, а найбільшою мірою – про нашу співпрацю в культурній сфері: про створення кіно- й телефільмів».

Голова Львівської ОДА Олег Синютка подякував послові КНР в Україні Чжан Сіюню за те, що в нинішньому році він уже двічі відвідав Львівщину.

«Усі домовленості, досягнуті в червні, вже виконані. Це є запорукою того, що лист, який ми сьогодні підписали, матиме велике майбутнє. Ми зможемо досягти результатів не тільки в туристичній сфері, а й в інформаційній, просвітницькій діяльності», - наголосив чиновник

Під час прес-конференції обговорено заходи, що започаткують спільну діяльність, спрямовану на дослідження історії, вивчення та популяризацію культурної спадщини українського та китайського народів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ