Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Посол сказав, коли до Туреччини прибудуть українські рятувальники

Сьогодні-завтра до Туреччини, у якій відбувся руйнівний та смертоносний землетрус, прибудуть українські рятувальники.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар в етері національного телемаратону, передає ZN.UA.

«Регіон (Хатай) є зоною підвищеної небезпеки, там тривають поштовхи. Доступ туди обмежений. Аеропорти закриті для цивільних рейсів. Туди добираються тільки рятувальники. Ми очікуємо, що сьогодні-завтра прибудуть українські рятувальники», – заявив посол.

Найпотужніші землетруси було зафіксовано у південно-східних районах Туреччини, що межують із Сирією, вранці 6 лютого. По обіді Геологічна служба США зафіксувала ще кілька підземних поштовхів меншої сили.

Станом на ранок 7 лютого через землетрус лише у Туреччині загинули 3 381 людина, ще 20 426 людей отримали поранення. Також відомо про 1 293 загиблих та 3,4 тисячі постраждалих у Сирії.

При цьому 6 лютого землетруси відбулися не лише у Туреччині. Протягом шести годин підземні поштовхи були зафіксовані на Тайвані – 5,1 бала за шкалою Ріхтера, на Алясці — у 4,2 бала, в Аргентині (вулкан Аракан) — 4,2 бала, Кіпрі — 4,2 бала.

Нагадаємо, вранці президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині, яка постраждала внаслідок стихійного лиха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ