Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф може вчинити замах на захисників "Азовсталі", — український посол

росія може спробувати вчинити замах на захисників "Азовсталі", які перебувають у Туреччині, або ж намагатися екстрадувати їх із країни, тому важливо подбати про їхню безпеку.
Фото: телеграм-канал Андрія Єрмака

Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна" заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар і зазначив, що зараз найголовніше безпека українських захисників. Згодом, коли буде можливість, бійців повернуть додому,  до нормального життя, щоб вони далі продовжували боротися за Україну.  

За словами посла, захисники Маріуполя поступово оговтуються від полону, із ними перебувають їхні сім’ї.

"Насправді хлопці відчувають себе ще не досить вільно. Адже нещодавно вийшли з під тих тортур, мук і обмежень, які були у них в полоні. Але це дійсно надихаючі люди, які досить пережили й перебороли. Вони себе не героїзують, досить скромно себе відчувають. Їм хочеться повернутися назад в стрій. Продовжувати боронити Україну, виконувати завдання, які поставить перед ними держава", — розповів він. 

До слова, 21 вересня відбувся найбільший обмін полоненими від початку повномасштабного вторгнення росії. З полону повернулися 215 українських захисників, серед яких пʼятеро командирів-оборонців "Азовсталі", які  перебуватимуть до кінця війни в Туреччині. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ