Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посолка США в Україні відкрила Американський дім у Львові

У рамках першого офіційного візиту до Львова на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні пані Бріджит Брінк відвідала Американський дім у Львові.
Фото - ЛМР

Це культурний центр Сполучених Штатів, який розпочав свою роботу у тестовому режимі на початку жовтня цього року, повідомляють в ЛМР. Він є одним із понад шестисот американських просторів по всьому світу та надає можливості для навчання, розвитку та культурного обміну молоді. В Україні це вже третій Американський дім після Києва та Одеси. Утім, зараз єдиний, який оперує та приймає відвідувачів офлайн. 

«Чудово зустріти стільки ініціативної молоді під час відкриття Американського Дому у Львові. З початку жорстокого повномасштабного російського вторгнення Львів став гуманітарним і волонтерським центром. У найважчі місяці цей простір також був прихистком для тих українців, які вимушені були втікати із зони бойових дій і залишити свої домівки. Впевнена, що зараз він також допоможе молоді реалізувати свій потенціал та отримати нові знання та контакти, які вони зможуть використати для розвитку та процвітаючого майбутнього своєї країни», — наголосила під час офіційного відкриття Американського дому у Львові пані посол Бріджит Брінк.

Наразі львів’яни можуть познайомитись із можливостями та простором Американського дому під час подій за попередньою реєстрацією. Тут відбуваються лекції, майстер-класи, дискусії, кінопокази та багато інших подій від команди дому та партнерських організацій. Також щотижня онлайн можна долучатись до розмовного клубу та практикувати англійську із носійкою мови.

Простір позиціонує себе ще й як платформа для створення контенту: в облаштованій кімнаті для запису подкастів та інтерв’ю можна користуватись наявною технікою і програмним забезпеченням. Тутешній Maker Space обладнаний найсучаснішим та унікальним для України 3D принтером експериментальної моделі, а також пристроями для створення наліпок та дизайнів на пласких поверхнях та тканинах.

Участь у подіях та користування можливостями Американського дому у Львові є безкоштовними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ