Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Потрібно виховати в українців довіру до гривні, - новий глава Нацбанку

Національний банк України (НБУ) сфокусується в 2013 році на зменшенні кредитних ставок і вихованні у населення довіри до національної валюти, заявив у своєму виступі в парламенті новообраний керівник Нацбанку Ігор Соркін.

"Необхідно продовжити виховання довіри суспільства до національної грошової одиниці",- повідомив він перед голосуванням за свою кандидатуру в українському парламенті.

"Одним із пріоритетних завдань вважаю зниження процентних ставок за кредитами і депозитами", - наголосив Соркін.

Нагадаємо,що Президент України Віктор Янукович наприкінці грудня 2012 року призначив голову НБУ Сергія Арбузова першим віце-прем'єр-міністром, а главу Ради НБУ Ігоря Прасолова - міністром економічного розвитку і торгівлі.

Глава НБУ призначається й звільняється з посади Верховною Радою за поданням Президента: глава регулятора призначається на сім років.

У січні Президент України Віктор Янукович запропонував парламенту призначити головою НБУ Ігоря Соркіна, який з кінця грудня виконує обов'язки голови Нацбанку.

Зазначимо,що новий глава Національного банку України, кандидат на посаду глави НБУ Ігор Соркін задекларував 2,219 млн грн доходів у 2012 році.

Раніше повідомлялося, що батько Ігоря Соркіна В'ячеслав Соркін працює першим заступником начальника департаменту з капітального будівництва Газпрому.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ