Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Поціновувачів джазової музики запрошують на підсумковий концерт Львівської Школи Джазу

28 червня у межах Програми «Львів 2020: Фокус на культуру» відбудеться підсумковий концерт Львівської Школи Джазу.
Львів 2020: Фокус на культуру

Упродовж минулих років Школа Джазу під керівництвом Ігоря Гнидина проводила багато репетицій і підготовки до концертів, а в кінці червня 2020 року музиканти мали б грати черговий підсумковий концерт. Як відомо, в Україні  діють карантинні обмеження щодо культурних заходів, однак музиканти вирішили не відміняти концерт, а зробити його онлайн. Таким чином вони хочуть показати, що розвиток джазового середовища у Львові не зупинився, а продовжує існувати і розвиватись. Це творча ініціатива Львівської Школи Джазу, яка за роки існування багато зробила для популяризації джазової культури у Львові і в Україні.

Крім учнів школи, участь в концерті також візьмуть відомі львівські джазові музиканти і викладачі Анастасія Літвінюк та Андрій Кохан, які допомагають Школі та вболівають за розвиток джазової освіти у Львові.

Партнерську підтримку у формі забезпечення технічного виробництва та онлайн трансляції події надає Музичний канал Lito

Довідка

Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики – це проект для музикантів і тих, хто хоче таким стати, який вже впродовж трьох років свого існування активно популяризує львівську джазову культуру як в Україні, так і за її межами. Проект для початківців та професіоналів без вікових обмежень та стилістичних рамок. Для усіх охочих вчитися музикувати та розуміти музичну культуру, стати її частиною і ділитися нею з іншими. Керівником школи є Ігор Гнидин.

Тут викладають музиканти нового покоління, які навчалися у кращих джазових музикантів Європи. На основі здобутих знань та досвіду вони вибудували навчальний процес опираючись на зразок спільноти музичних шкіл «Bednarska», а сучасна методика навчання надає змогу учневі за невеликий термін досягнути необхідного рівня аби вийти на велику сцену та почуватися вільно у спільному просторі імпровізацій з іншими музикантами. За час роботи Школа налагодила контакт і продовжує співпрацю з відомими джазовими музикантами та викладачами з усього світу, зокрема Michael Bowie, Frank Parker, Janusz Szrom, Bogdan Hołownia, Mark Bernstein, Grzegorz Karnas, David Friesen, Hans Peter Salentin, Zbigniew Wrombel, Piotr Wrombel, Krzysztof Szmajda та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ