Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Повітряні Сили прокоментували перекриття Кримського мосту

У Повітряних силах ЗСУ не знають обставин та наслідків вибухів в районі Кримського мосту у Керченській протоці 12 серпня, але припускають, що у росіян були причини для перекриття моста.

Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, задимлення для маскування застосовувалося ще з часів Другої світової війни.

"У цьому випадку не знаємо, що відбувається. Можливо, вони навчання якісь проводять. Поки що не можу сказати, що відбувається. Треба дивитися, можливо супутникові знімки, які нам більше розкажуть, чи є там руйнування. Не просто ж так перекривають рух на виїзд та в'їзд"", — сказав речник ПС.

Ігнат зазначив, що українські військові стримано говорять про атаки на окупований Крим, але додав, що подібні інциденти, ймовірно, будуть відбуватися й далі.

"Ракети є різні. Або скажімо дрон-камікадзе "Ланцет" - оператор направляє його за сигналом і камера знімає. Ракети теж є такі. Але ракети мають і радіолокаційне наведення, тому не зрозуміло, що саме там відбувається, для чого там задимлення. Те, що відбувається, буде відбуватися надалі — розвивається безпілотна авіація, виробництво дронів ударного типу. Ми бачимо, що це приносить свій результат", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ