Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Повітряні сили визнали пошкодження Patriot на Дніпропетровщині: Ігнат жорстко відповів Безуглій

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили, що 9 жовтня було пошкоджено ЗРК Patriot під час ворожої атаки по Дніпропетровщині.

Про це повідомив т.в.о. начальника управління комунікацій Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

“Рупор кремлівської пропаганди в Україні нардепка Мар’яна Бе на радість росіянам і на розпач українцям підтвердила удар по позиції українського ЗРК «Patriot» на Дніпропетровщині 9 жовтня 2024. Робить вона це не вперше, і, вочевидь, не востаннє! Кращого демотиватора для українського воїна чи потенційного рекрута і не придумаєш”, – йдеться в його дописі на ФБ.

Він також пояснив, що 9 жовтня не сталося нічого нового: “ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив”.

“Це війна, на війні отримують пораненя не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ «Patriot» продовжує виконувати завдання в регіоні. Того дня ЗРК «Patriot» вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет. І частину вдалось перехопити. Повітряні Сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак. Але не відреагувати теж не можемо, бо градус кипіння надто високий, чи не так?”, – запитує офіцер.

Він нагадав, що система «Patriot» є однією із найпріоритетніших цілей для ворога, оскільки “лише завдяки цьому американському ЗРК ми тримаємо на певній дистанції російську авіацію”.

“Технології на війні стрімко розвиваються, їх КАБи стали летіти далі, вони зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими «сушками» значно складніше. Ворог змінює тактику застосування, використовує усі доступні методи ведення розвідки – від супутників і розвідувальних БпЛА до наземної агентури, противник не економить «Іскандерів», маючи інформацію про потенційне перебування «Patriot» в тому чи іншому районі”, – наголошує представник Повітряних сил ЗСУ.

Він також додав, що Patriot – комплекс стаціонарний і “конструктивно не призначений для війни в динаміці”.

“Лише українці – воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил – випробували і застосовують цю систему в таких умовах. Коли обстановка на полі бою швидко змінюється, коли ворог застосовує десятки систем розвідки, РЕБ та засобів повітряного нападу – ракет та ударних БпЛА різних типів. «Patriot» треба виживати в цих умовах. Швидко змінювати позицію, ефективно маскуватися, застосовувати обмежену кількість техніки у прифронтовій зоні, і разом з тим, намагатись вполювати російський літак на великій відстані. Або ж бодай активно відпрацювати по ньому, що не дозволить йому наближатися ближче. Отакі реалії”, – пояснює Юрій Ігнат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ