Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пральна машина з сушкою: чи потрібно переплачувати за додаткову опцію?

Ледь не кожна господиня мріє дістати з барабана пральної машини суху, попрасовану білизну.

Та для більшості з них постає питання грошей, адже коштує пральна машина з сушкою як дві звичайні. Чи потрібно переплачувати за функцію сушіння у барабані, або продовжити розвішувати речі на балконі, нумо розбиратися.

У чому переваги прально-сушильної машини

Ще її називають машиною 2 в 1. Від класичної її відрізняє наявність нагрівального елементу. ТЕН прогріває повітря, що подається до барабана машинки, коли прання завершене. Барабан обертається, а речі усередині висихають.

Прання та сушіння проходить за один цикл. Зокрема у машинках AEG є технологія ProSense Technology, яка регулює час прання та сушки залежно від обсягу білизни. 

“Усе що вам лишається – дістати сухі речі та скласти їх у шафу, забувши про розіп’яті на балконі мотузки, адже програми з парою у наших машинах розслаблюють волокна та рівняють складки”, – відмічають спеціалісти компанії АЕГ.

Коли є сенс придбати пральну машину з опцією сушки:

  • у квартирі немає балкону;
  • помешкання розташоване на першому поверсі, й вікна дивляться на північ, тому речі довго висихають;
  • коли у сім’ї народжується дитина.

Чи шкодить сушка речам?

Кожна з жінок хоча б раз псувала праскою улюблену сорочку – делікатні тканини чутливі до високих температур. Але температура у барабані адаптується до різних типів тканин, що попереджує появу пропалин.

Господині усе ж радять чергувати сушіння у машині з розвішуванням білизни на сушарці. Адже постійний вплив високих температур шкодить тканині, одяг швидко зношується. Та у випадку появи у родині дитини опція сушки стає порятунком для мами. Адже за декілька годин можна випрати та висушити багато дитячих речей.

Але у комбінованій машинці є обмеження на обсяг завантаження для сушіння. Наприклад, у моделі AEG L9WBA61B можна прати 10 кг речей, а сушити лише 6 кг. Куди подіти 4 кг, що лишаються? Відповідь – завантажувати до 6 кг або частину білизни просто сушити не у барабані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ