Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Працівники ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську завтра отримають частину грошей

Вранці новий управитель Новороздільської ТЕЦ зустрівся з рештою працівників, які звільнились через невиплату заробітної плати попереднім управителем. Про це повідомили у прес-службі Секретаріату Кабміну.

Вже 136 людей написали заяви на прийом на роботу. У Новояворівську — 164 працівники переуклали договір з новим управителем. 

Працівники ТЕЦ у Новому Роздолі зустрілись із представниками нового управителя

Завтра вранці відбудеться виплата першої частини грошей працівникам у двох містах.

Працівники Новояворівської ТЕЦ вже вийшли на роботу та почали заповнювати водою мережі, ліквідують пориви із залученням бригад зі Львова та Жидачева. Вже цієї середи там збираються запустити газ, незабаром у домівках мешканців міста буде тепло. В Новому Роздолі опалення буде наприкінці тижня.

ʺНаша перша задача зараз — виплатити гроші працівникам та забезпечити наявність спеціалістів для підготовки обладнання та мереж до запуску. Тепло в домівках людей — наш пріоритет. Замість того, щоб підготувати міста до опалювального сезону, колишній управитель не виконував свої обов’язки, не виплачував людям гроші та шантажував нас теплом у домівках 60-ти тисяч людей. Держава цього терпіти не будеʺ, — сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. 

Він додав, що за його дорученням АРМА вже розірвала договір управління з приватною компанією Гарант Енерго М, яка більше шести місяців не виплачувала зарплати своїм працівникам та не забезпечила міста теплом до опалювального сезону.

Після оцінки майна ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі укладено договір з новим управителем — компанією групи Нафтогаз.

Новий управитель уже зустрівся з більшою частиною працівників, перед якими є заборгованості. Завтра вранці вже відбудеться виплата першої частини грошей із заборгованості працівникам.

Протягом трьох днів після перших виплат працівникам новий управитель офіційно їх працевлаштує, щоб вони могли вийти на роботу. Другий транш зарплат буде протягом наступного тижня.

Найближчим часом новий управитель має отримати ліцензії на виробництво теплової та електричної енергії та на транспортування та постачання теплової енергії, а також дозвіл на концентрацію у Антимонопольного комітету, щоб укласти новий договір постачання газу з НАК ʺНафтогазʺ.

Також за дорученням Голови Уряду Львівська ОДА вже виділила з резервного фонду бюджету на поворотній основі 1,9 млн грн на запобігання виникненню надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, тепло у будинках Нового Роздолу запустять до кінця тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ