Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники туристичного бізнесу будуть навчатися забезпечувати активний відпочинок для неповносправних України

30 січня у Львівській асоціації розвитку туризму відбувся «круглий стіл» в рамках проекту «Забезпечення права на активний відпочинок для неповносправних України», на якому була проведена презентація посібника та компакт-диску «Активний відпочинок та туризм для неповносправних». Видання здійснене завдяки підтримці проекту «Мережа громадянської дії в Україні» (UCAN), що фінансується Агентством  США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Інститутом сталих спільнот (ISC). Як зазначив голова товариства «Зелений хрест» Олександр Волошинський, у видавництві від нашої держави вони допомоги не отримали.
На компакт-диску і в посібнику представлено українське законодавство про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також про активний відпочинок та туризм для неповносправних, законодавство, яке стосується соціального захисту неповносправних, а також приклади технічних розв’язань для готелів, турбаз, ресторанів по адаптації для потреб неповносправних, а також влаштування пандусів, приміщень громадського призначення тощо.
Посібник та компакт-диск адресовано працівникам відпочинково-рекреаційного сервісу, працівникам громадських організацій соціальної сфери та навчальних закладів, які готують фахівців туристичного та готельного, ресторанного бізнесу.
Тираж посібника становить 500 примірників, його розповсюджуватимуть між учасниками п’яти семінарів-навчань, які найближчим часом пройдуть у п’яти містах України, зокрема у Львові, Ужгороді, Чернівцях, Києві, у Керчі, або в Євпаторії. Семінари будуть проводитися винятково для працівників туристичного бізнесу.
У засіданні «круглого столу» взяли участь голова товариства «Зелений хрест» Олександр Волошинський, заступник голови Товариства захисту дітей-інвалідів, хворих на ДЦП, «Надія» Микола Сварник, голова Львівського обласного відділення Українського фонду «Реабілітація інвалідів» Ярослав Грибальський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ