Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Правоохоронці обшукують помешкання Лариси Возницької

Правоохоронні органи проводять обшук у помешканні колишнього директора Львівської галереї мистецтв Лариси Возницької-Разінкової. Про це Гал-інфо довідалося з власних джерел.

Деталі обшуку наразі невідомі.

Факт обшуку в коментарі Гал-інфо підтвердив Голова правління Львівського обласного відділення Українського фонду культури, екс-начальник Управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк .

«Адвокат який представляє Ларису Возницьку в судах, зараз знаходиться за адресою, де проводять обшук. Я щойно розмовляв з нею і вона підтвердила, що це (проведення обшуку, - ред.) дійсно так», - сказав він.

На думку Валерія Потюка, обшук може бути пов'язаний зі справою зниклих стародруків.  

«З чим пов'язаний обшук, я не можу зрозуміти. Можливо, з кримінальною справою, яка ніби є і ніби немає по викраденню книжок. Наскільки я розумію, це робота Тараса Возняка, з яким у нас іде боротьба у суді, - додав він. - Я теж представляю Ларису Борисівну у суді по її незаконному звільненню. Возняк оголосив нам війну. Не тільки проти неї, а й взагалі проти української громадськості, інтелігенції, проти всього музейного середовища. Це нонсенс – звинувачувати Возницького і Возницьку у викрадені чогось. Ці люди поклали життя, щоб здобути щось для Галереї, а не вкрасти». 

Доповнено:

Як повідомила в коментарі Гал-інфо Лариса Возницька, обшук, що тривав понад годину, проводили представники Галицького райвідділу м. Львова в межах кримінальної справи про зникнення стародруків. На даний час обшук завершено, в його результаті нічого не було знайдено. Таким чином, слідство підтвердило непричетність Возницької до цієї справи. 

Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
1/2

«Це так страшно те, що відбувалося, це все одно, що Возницького обшукували. Ще такого я не бачила, - зазначила Лариса Возницька. - В кінці кінців повинна бути справедливість, а не гроші, бо то вже надоїло, що все купується і продається».

Варто наголосити, що Лариса Возницька фігурує у цій справі як свідок, а не як обвинувачена. 

З Львівської галереї мистецтв зникли півтисячі стародруків, - Возняк

Лариса Возницька-Разінкова очолила Львівську галерею мистецтв після смерті свого батька, багаторічного керівника структури Бориса Возницького, у 2012 році. Восени 2016 року відбувся конкурс на посаду, в якому переміг Тарас Возняк.

Після цього, наприкінці 2016-початку 2017 року розгорівся гучний скандал: під час ревізії у Музеї давньої книги виявили зникнення кількох сотень стародруків. Розслідувати справу почали правоохоронні органи.

За словами самої Лариси Возницької, за час її каденції була розпочата і майже завершилась інвентаризація у Музеї давньої книги. Результати перевірки показали, що на момент керівництва Возницької у Львівській галереї мистецтв, всі книги були на місці. Коли на посаду директора Галереї обрали Тараса Возняка, він ініціював проведення ще однієї інвентаризації, під час якої з'ясувалось, що зникло понад 500 цінних стародруків. На підставі цього була заведена кримінальна справа, а сьогодні, 2 серпня, відбувся сам обшук.

Про те, що у квартирі Лариси Возницької, де, до слова, зберігається бібліотека та документи її батька Бориса Возницького, відбуватиметься обшук, власницю помешкання не попередили. Також Лариса Возницька наголосила, що їй не відомо, які саме стародруки зникли з Музею. Окрім цього, після закінчення власної каденції вона неодноразово пробувала влаштуватись реставратором у Галерею, однак Тарас Возняк жодного разу не підтримав цю ідею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ