Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представників тергромад Львівщини запрошують обговорити стратегічну екологічну оцінку

Представників територіальних громад Львівщини запрошують долучитися до онлайн вебінару: «Стратегічна екологічна оцінка під час відновлення громад: роль органів місцевого самоврядування та громадськості». Захід організовує МБО «Екологія-Право-Людина». Про це повідомляє Львівська ОВА.

Метою вебінару є поглиблення теоретичних знань представників територіальних громад щодо процедури проведення CEO планів та програм, ознайомлення з чинним нормативно-правовим регулюванням та роллю громадськості.

Фахівці поділяться досвідом консультування громад в процесі здійснення CEO та оскарження порушень процедури проведення CEO. Також учасники матимуть можливість поставити питання експертам-правникам та поділитися успішним досвідом.

Захід відбудеться 11 жовтня, початок о 12:00 год.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватись за посиланням до 9 жовтня. Зареєстрованим учасникам надішлють посилання на zoom конференцію.

Під час тренінгу учасники разом з тренерами матимуть можливість зʼясувати такі питання:

- важливість процедури стратегічної екологічної оцінки у повоєнному відновленні;

- роль CEO у плануванні розвитку територіальних громад;

- етапи CEO та взаємозв'язок із процесом підготовки проєктів планів та програм на місцевому рівні;

- обов'язки органів місцевого самоврядування щодо проведення стратегічної екологічної оцінки планів та програм;

- можливості громадськості брати участь у процедурі стратегічної екологічної оцінки та інші обов'язки згідно з законом;

- порушення законодавства під час здійснення CEO.

«МБО «Екологія-Право-Людина» організовує актуальний та корисний вебінар, який дозволить краще зрозуміти роль стратегічної екологічної оцінки (СЕО) в умовах повоєнного відновлення. Захід зосереджується на тому, як правильно здійснювати СЕО при розробці планів та програм на місцевому рівні, а також як громадськість може брати участь у цьому процесі.  Питання відновлення та сталого розвитку вимагають комплексного підходу, і саме стратегічна екологічна оцінка є тим інструментом, що допоможе збалансувати екологічні, соціальні та економічні аспекти планування.

Цінність вебінару полягає не лише в можливості отримати теоретичні знання, але й у реальній практиці – обговоренні з експертами-правниками реальних прикладів та шляхів оскарження порушень процедури. Для громад та органів місцевого самоврядування це нагода не лише вдосконалити свої знання, а й поділитися власними прикладами та обговорити проблеми, з якими вони стикаються», – зазначила заступниця директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ганна Башта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ